Coldplay - Midnight .

Det har hänt mycket den här veckan fast det på ett sätt ändå inte har gjort det. Saker som har hänt har fått mig att fundera en extra gång på livet och jag känner mig både så ledsen och så jätteglad samtidigt.
 

Älskar att leka med alla dessa filter.
 
I dag var jag tredje dagen i rad och äta buffét i den kinesiska restaurangen vid jobbet, så tror det får vara nog av det nu för en tid framöver. Har även unnat mig en stor burk Papagallo-glass, eller rättare sagt mangosorbet, och några nya plagg från H&M.
 
Tänker sluta flumma nu och lägga huvudet på kudden. Fredag i morgon och jag väntar ivrigt på vad veckoslutet för med sig. Förutom de skolarbeten som måste göras då så klart.

Is it crazy ?

Helt klart min favoritlåt för tillfället.
 

Så mycket känslor .

Jag har verkligen riktigt vårkänslor nu redan. Det är skönt att vakna på morgonen och se ut över en snöfri mark, skönt att åka hem från jobbet innan solen har hunnit gå ner, skönt att inte behöva gå med långkalsonger. Dessutom går jag omkring med fjärilar i magen, läser på studentskrivningarna och räknar veckorna tills sommaren börjar.



Bild från Dalsbruk där jag gick omkring i myskläder dygnet runt. Gömde mig bakom solglasögon och läppstift när jag körde till butiken dagen efter en kväll med god mat och ännu godare dricka.
 
Jätteroligt att vara tillbaks på jobb igen. Två veckor jobb nu och sedan tar jag ledigt från den 10-19.3 eftersom jag har skrivningar. Mini-läslov för min del.

Kosta Boda .

Hur sjukt snygga är inte de här ljuslyktorna?!
 
Råkade klicka in mig på Royaldesign.fi och hittade ett märke jag inte minns att jag skulle ha stött på förut - Kosta Boda. De har supercool design och jag skulle gärna äga flera av deras glas. Och dessa ljuslyktor förstås. Tryck på länken tidigare i texten och se efter själva.

Make me your Aphrodite .

Musikvideon till Katy Perrys låt "Dark Horse" släpptes för ca en timme sedan. Tycker att videon är riktigt cool med mycket färger och som vanligt skiljer Katy Perrys video sig från så många andra.



Jag har inte gjort speciellt mycket i dag, men två essäuppgifter i historia har blivit skrivna. Börjar få lite ångest inför studentskrivningarna eftersom jag är så lat med det där läsandet. Usch. Nå som sagt så kan jag alltid skriva om något på hösten ifall det riktigt skulle skita sig då jag ändå skriver modersmålet då och kanske historia.

Några dagar i Dalsbruk .

Söndag - onsdag spenderade jag i vår lägenhet i Dalsbruk där jag hade kusin som sällskap största delen av tiden. Också Amanda hängde med oss och Jerry var där på söndagkväll. Dagarna (och nätterna) gick åt till att kolla igenom nästan alla Harry Potter-filmerna samt de båda filmerna om The Hobbit. Ibland behöver man verkligen ta det riktigt ordentligt lugnt och inte tänka på någonting extra alls. Så skönt att ha vår lägenhet där i fall man nån gång vill vara helt i fred och slippa storstaden för en stund.
När jag vaknade på tisdagmorgon var det så underbart väder att jag tog hälsokunskapsboken i handen och satt mig ute på balkongen och läste några timmar. Hade endast en filt omkring mig eftersom solen värmde så mycket och solglasögonen var också på. Våren skulle gärna få skynda sig nu!
 
Kom hem till stan igår för att kunna gå på bio på kvällen. Stannade först i Karis en sväng och fick med mig fina Janina på lunch i Hese. Klockan 9 började The wolf of Wall Street och både filmen och sällskapet var jättebra. Trots att filmen räckte ca tre timmar så blev den aldrig långtråkig. Skulle bra kunna se den en gång till.

ABI14

Har en helt superbra kryssning bakom mig med både mer och mindre suddiga minnen. Fotade tydligen en hel del under kvällen/natten men som vanligt täcks jag inte visa de flesta för omvärlden. Fast mamma fick faktist se dem, haha, så riktigt så farliga var de väl inte.



Lyckades som vanligt överge mina kompisar vid något skede av kvällen, men jag tror inte att någon av oss var ensam trots det. Båten var verkligen full av gamla kompisar och nya människor stötte man också på.

När jag på morgonen skulle gå till tax free:n för att köpa en vattenflaska fastnade jag totalt vid den nya hyllan med Victoria's Secret. Visste inte att de hade börjat sälja det på båten. Tycker att det roliga med Victoria's Secret har varit just det att man inte har kunnat köpa märket i Finland, men oj så gott deras parfymer och body mist doftar. Valde ut en jättegod body mist åt mig som jag köpte och glömde helt bort vattenflaskan. Så kan det gå.
 
Nu har jag vilat upp ordentligt och ska i morgon köra till Dalsbruk för att umgås med kusin och förhoppningsvis komma i gång med läsningen inför skrivningarna. Har inte riktigt läst något alls ännu.. Hups. Ska också försöka uppdatera lite mera igen i fortsättningen.

There's no place I rather be .

Var och hämtade mitt nya pass idag och borde vara redo för kryssningen på torsdag. Ska bli roligt att få åka till Karis igen och se tjejerna samt min gamla klass penkkisprogram. Startar mot Raseborg i morgon så fort skolan är slut!




Ett av mina senaste fynd är dessa blommiga byxor. Piggar upp vilken dag som helst.

Set the world on fire .

På torsdagkväll körde jag till Borgå där jag spenderade ett dygn med pappa och småpojkarna. Efter min dåliga vecka kände jag ändå att jag behövde träffa mina bästa tjejer, så jag fortsatte mot Karis på fredag. Mycket skoj hann vi med och jag tror bestämt att den här veckan blir mycket bättre efter en bra helg!


Kaffe i Fiskars.

Hörförståelse i engelska idag på morgonen, efter det jobb och sedan skola. Vågar inte alls säga om hörfen gick bra eller dåligt, vet bara att jag missade en hel fråga eftersom jag satt och drömde om något helt annat.. Heh.

Upp och med nya tag igen .

En vecka sedan jag bloggade senast, men vad kan man göra då man inte har tid. Veckoslutet medförde i alla fall sjukt mycket kul och det blev en ordentlig paus från vardagen med utgång både på fredag och lördag. Ännu mera tur att veckoslutet var så bra eftersom den här veckan tydligen är den värsta på länge..
 
Den största orsaken till min dåliga vecka är att jag nyss fick ett meddelande hem om att jag inte får delta i examen i modersmål på fredag. Fint att de meddelar i tid och allt tycker man. Pff. Orsaken till detta är att min studiehandledare samt rektor har gett mig helt felaktig information om kurs 4 i modersmål som då tydligen inte är samma på dagssidan som på kvällssidan i gymnasiet. Betalade även 190 euro för att gå den "rätta" kursen som privatelev på distans, men även där hade de råddat så nu har jag gått i princip två gånger fel kurs. Är så förbannat sur på de personer som har förstört mina chanser att bli student nu på våren att det inte är sant. Så klart jag vill bli student samtidigt som mina vänner och kunna söka vidare in till andra skolor så fort som möjligt. Men nej. Usch, det värsta var när studiehandledaren ringde upp mig igår och sa att "Nåmen, du blir ju student på hösten i stället!" samtidigt som hon småskrattade som om det inte hade någon skillnad om jag alls blev student eller inte. Verkligen synd att deras misstag inte finns svart på vitt då de endast muntligt har gett mig fel information. Visst kanske jag själv skulle ha kunnat märka misstagen angående kursen, men säger både rektorn och studiehandledaren en sak åt mig så är det väl klart att jag litar blint på dem. Knappast börjar jag då på egen hand söka annan information och kolla upp något som verkar helt självklart.
 

Det här är sååå min känsla gentemot hela gymnasietiden.
 
Som om jag inte skulle ha det tillräckligt tungt på grund av det där lilla missödet så har jag varit hela veckan ensam på eftis då min kollega har varit sjuk. Hon är borta ännu i morgon vilket betyder en massa extra arbetstimmar för min del. Igår vikarierade jag också som skolassistent och idag har jag skrivit prov i kemi. I morgon ska jag operera bort mitt födelsemärke på morgonen, sedan möte och jobb och till slut finskaprov.
 
Nå väl. Efter ett dygn fyllt av tårar och telefonsamtal samt e-mail hit och dit börjar läget ändå kännas lite bättre. Fredagen är trots allt ledig eftersom jag inte kan delta i modersmåls textkompetensen och redan har anmält om ledigt från jobbet. På måndag har jag hörförståelse i engelska och redan på onsdagkväll kan jag köra iväg till Karis för att se på mina gamla klasskamraters penkkisprogam följande morgon innan vi alla åker på ABI-kryssning. Efter kryssningen är det sportlov och Veronica Maggios konsert samt ett besök till Dalsbruk är inplanerat!