Here's hoping we collide .

Jag är sjukt trött. Skrev just prov i historia på distans och i morgon har jag igen hissaprov, men den gången i skolan. Har inte läst nästan något alls och saken blir inte heller bättre av att jag har missat nästan hälften av lektionerna. Vill bara gömma mig under täcket och stiga upp igen när veckan är slut.
 
 
I dag saknar jag mitt långa hår och fina sommartider. Vilken tur att hår bara är hår och att det växer ut med tiden samt att sommaren snart är här igen.
 
Blää. Nåja. Slut deppat. Mitt hår är faktist superskönt när det är lite kortare. Solen skiner och det mesta är ändå bra. Det här är min sista vecka av gymnasiet någonsin (förutom en finskakurs som jag ska gå på distans ännu + höstens skrivningar, men det räknas inte..) och sedan är jag fri att göra vad jag vill. Utan mitt jobb skulle jag verkligen få jättetråkigt nu de kommande två månaderna. När jobbet tar slut den 30:e maj vet jag faktist inte vad jag ska ta mig till. Möjligheterna är allt för många! Skulle inte alls villa sommarjobba samtidigt som jag ändå skulle villa ha något vettigt att göra. Kanske jag bosätter mig i Dalsbruk och bara tar hand om mig själv några veckor? Kanske jag åker i väg på en spontan resa? Jag vet inget alls och tänker ta dagen och framtiden som den kommer. Det är egentligen ganska skönt att inte veta något. Tänk sedan om några år när man börjar bli gammal och faktist måste veta mycket mer...
 
Och nu får det vara slut funderat och flummat igen en gång.

High all the time .

Kom just "hem" till Borgå efter en lång dag på jobb och efter ett besök hos mormor. Satte mig ner i sängen med datorn i famnen och nu kommer jag inte upp mera på något vänster. Är dödstrött och så är tydligen Ebba också som ligger bredvid mig. Tänkte kolla ett avsnitt Californication och sedan släpa mig ner till bastun. Gissa om det kommer att vara skönt efter det att få lägga sig i sängen helt avslappnad och nytvättad?!
 
 
Planerna för i morgon är inte stora men riktigt trevliga. Ska försöka stiga upp i god tid, köra in till stan och bara slötitta i butiker och handla någon god mat åt mig. Ja, jag tänker köra hela 800 meter in till stan eftersom jag bara har ett par klackskor med mig och min vrist har krånglat i dag.. Sen ska jag städa huset lite grann och dricka ett glas vin eller två samt mysa med Ebba. Antar att det finns sämre program man kan ha en lördag.

Your love keeps lifting me higher .

Trots att min kollega har varit borta hela den här veckan hittills från jobbet och meddelade i dag att hon är sjukskriven ännu i morgon och på fredag så är mitt humör på topp. Det är nog lite tyngre på jobb utan henne när jag har allt ansvar osv, men helt bra har det ändå gått.
 
Har ingen aning om varför jag känner mig så glad. Känner mig nästan helt nykär och då vet de som känner mig bra att jag verkligen inte har något på gångs i den fronten för tillfället.. Kanske det är vårsolen som gör under för själen.
 
 
I dag har jag jobbat, skrivit moddaprov, hämtat mitt Nelly-paket från posten och lagat god mat åt mig. Ett par glas vin till maten blev det också, men det är helt okej. Ska nu skriva en diktanalys och mysa med Ebba.
 
Måste ännu tipsa er om den här låten i fall ni inte ännu har hört den. Åtminstone blir jag på supergott humör när jag lyssnar på den!
 

The one that got away .

Känner att det verkligen var på tiden för mig att blogga i dag. Under de senaste dagarna har jag både shoppat och festat för ett bra tag framåt. På fredag hade jag flickorna hos mig på "glitter party" innan vi åkte iväg till Kaivohuone. Rekommenderar nog att man köper VIP-biljett om man far dit eftersom man annors måst köa länge både för att slippa in och för att få dricka och så får man aldrig någon sittplats typ. Dessutom kostar inte VIP mycket mer än en vanlig biljett.
 
Mådde ganska dåligt på lördag, men efter att ha vilat en stund på soffan hos Korhonens så var jag redo att fortsätta fira deras födelsedag i Karis. En riktigt bra kväll blev det med ett besök till Nox och en efterfest som var roligare än de brukar vara.
 
 
Nu är jag bosatt i huset jag ska vakta den här veckan och jag känner mig som en prinsessa här. Det är världens finaste hus. Till och med bastun är så fin att jag måste testa den i dag när jag kom hem från jobbet fast jag inte annors tycker speciellt mycket om att bada bastu. Katten Ebba är supersöt och följer efter mig vart jag än går. Också in i bastun. Känner mig även riktigt vuxen här när jag bor ensam i ett stort hus och får hoppa i bilen för att köra in till stan på jobb alla dagar. Det enda som saknas är väl en familj att ta hand om, haha.
 
 
Borde egentligen göra ett par inlämningsuppgifter nu, men lat som jag är så tänker jag njuta av ett par avsnitt Californication och lite kvällsmål i stället.

Tisdagen den artonde mars .

Är faktist på jobb i dag och lär barnen matematik fast jag egentligen själv borde vara hemma och lära mig det. Slutar ändå redan klockan 1 eftersom jag bara vikarierar läraren, så har hela eftermiddagen på mig att läsa det sista inför morgondagens skrivning.

Bjuder ännu på en fin bild på mig så här lite över 7 på morgonen.


Say it like you mean it .

Hade en riktigt perfekt födelsedag i går med både god mat och dricka i fint sällskap. En liten utgång senare på kvällen blev det också, men ganska tidigt landade vi ändå i sängen. Eller rättare sagt i soffan. Nu ska jag dra i väg och träffa hon som bor i huset jag ska vakta nästa vecka. Ska agera både hus- och kattvakt en hel vecka. Kommer bli riktigt roligt fastän jag måste ta mig in till stan varje dag till jobb och skola.
 
 
En gammal hederlig webcam-bild. Är en aning trött efter gårdagen, men kaffetermosen är fylld så jag borde klara mig! Har först nu under de senaste veckorna börjat använda min termos som jag köpte i Frankfurt från Starbucks för över ett år sen. Bättre sent än aldrig :)

Tjuvstart på firandet .

Fast jag fyller år först i morgon så har vi ändå bjudit mormor hit i dag för att fira lite grann. Vi ska äta fiskbord och glass och ha det myys. Senare ska vi se på Let's dance och bara ha en lugn och trevlig kväll. Det här med studentskrivningar tar faktist på krafterna fastän jag inte precis har läst så mycket på dem.. :)


Så här ser jag ut den här fredagen, med ny skjorta som jag köpte i förrgår.

Looking to the sky .

Härlig dag! Dagar som den här är man riktigt nöjd med att bo i Finland. Skrev hälsokunskap i dag på morgonen och det gick riktigt bra tror jag. Fick i alla fall mycket nedskrivet och får bara hoppas att jag hade något viktigt där med i min text också.



Efter skrivningen åkte jag till Itis och spenderade ett par timmar med mormor. Löste ut våra biljetter i Stockmann till Kaivohuone dit vi ska nästa fredag med flickorna. Kommer att bli jättebra och jag är taggad redan nu! Bara lite på två dagar kvar som 18-åring nu.

Can I get a little more ?

En bild på mig och sis från fredagen då det var Emma-gaala. Tror bestämt att det är Mikael Gabriel som man kan skymta till vänster i bakgrunden. Har svårt att bestämma mig för om han ser bra ut eller inte, men ett par bra låtar har han i alla fall.
 
 
Jag är rätt så trött efter en riktigt bra söndag och tänker unna mig att se ett avsnitt Necessary Roughness innan jag lägger mig. I morgon ska jag skriva en essä färdig som ska lämnas in, läsa lite på studentexamen och före skolan börjar ska jag hinna träffa A en sväng. Verkligen tur att jag tog ledigt hela veckan från jobb, annors skulle jag inte alls få något extra gjort.

Not even Marilyn Monroe .

Jag är jättedålig på att baka, men eftersom det var fastlag på tisdag så tog jag mig i kragen och handlade ingredienser efter skolan och åkte hem för att baka fastlagsbullar. Eller semlor som det heter i Sverige. Höll på att glömma bort jästen och fick i den i smeten i sista sekund. Tur så hade jag A med mig som lite fick hjälpa till och resultatet blev riktigt bra. Eftersom jag så lätt får beslutsångest över små saker så åt jag mina bullar med både mandelmassa och sylt.



Jag är då alltså assistent i skolan hela den här veckan och i morgon kommer läraren att vara borta på morgonen, så jag får lov att hålla diktamen åt ettorna. Ska bli skoj. Ja, ska vi tala om skoj så hade jag verkligen roligt i dag på eftis. Skulle läsa ur vår bok "Lars och Urban" åt barnen vid mellanmålet och det var ett så sjukt kul kapitel att jag inte alls kunde hålla mig för skratt! Stackars barn, de trodde väl att jag hade blivit galen eller något så som de glodde på mig med stora ögon där jag satt och grät av skratt med boken i handen. Nånej. De skrattade nog lika mycket som jag. Nästan i alla fall :)
 
Eftersom jag fyller år den 15:e och kommer att vara borta nu från jobbet lite på en vecka så tänkte jag bjuda på något gott i morgon åt barnen. Vi ska också ha OS ute på gården och sånt kul program. Efter jobbet får jag bråttom hem och byta kläder för att sedan snabbt hoppa i bilen med mamma & syster och åka till EMMA galan. Önskar er alla ett roligt veckoslut och en god natt!

Still I call it magic .

Har haft världens längsta måndag. Var på jobb redan lite över 8 och klockan 5 stressade jag iväg till skolan för att ha modersmål. Efter lektionen åkte jag ännu in till Kampen för att handla mat. När jag äntligen kom hem läste jag igenom en halv matematikbok och rätt så många sidor hälsokunskap. Matlusten försvann någon gång under läsningen, men jag har ändå tryckt i mig lite pizza eftersom jag vet hur dåligt jag kan börja må om jag inte får i mig tillräckligt med näring.
 
 
För att tömma huvudet en aning mellan jobb, skola och provläsning så lyssnar jag mycket på musik. Har många nya och riktigt bra låtar på min Spotify-lista igen. Där finns bl.a. Shakira - Empire, Femme - Fever Boy och Coldplay - Magic. Supersköna. Väntar så på Coldplays nya album!
 
Ajja, kort om mitt veckoslut; På fredag myste jag hemma med en flaska vin och annat sällskap. Till slut var det bara jag och mamma framför TV:n med Let's Dance i rutan. Lördagmorgon var jag barnvakt åt Astor och Ellen tills jag körde iväg till Borgå för att dricka kaffe hos pappa och hämta hem syster. Hälsade sedan på Anton en sväng innan jag började köra mot Karis. Där blev det serendimys med Danno och ett (litet) glas vin eftersom jag ännu skulle köra hem till stan på natten. Efter några roliga timmar i Nox var jag lika trött som alla andra efter allt dansande och jag måste då säga att jag inte var mycket piggare dagen där på än om jag skulle ha druckit, haha.
 
Ska hitta krafter ännu att ta mig till badrummet med för att tvätta ansiktet och borsta tänderna. Det blir en ungefär lika lång dag i morgon, men kanske byter ut lite av läsningen på kvällen mot lite lite mys i stället.