Ny klocka .

Helt omöjligt att få sömn efter att ha sovit allt för många timmar siesta på eftermiddagen. Klockan på datorn visar nu 04:49, alltså är den rätt så mycket även fast den visar finsk tid. Här är klockan bara 03:49..
 
När jag inte fick sömn satte jag på datorn för att underhålla mig själv och gissa om jag blev glad när jag hittade ett program på internet som man kan ladda upp bilder på Instragram med! Så nu har jag instagrammat en bild på min nya klocka så här passligt mitt i natten.
 
 
Simpel, stilig och passar till det mesta.
 
Nu är jag bara sjukt hungrig eftersom jag inte har ätit något annat i dag än kebab tidigt på förmiddagen och choklad som min granne gav åt mig till kvällsmål. Tror ändå att jag väntar några timmar tills restaurangerna här börjar öppna och sedan kan jag gå ut och äta något riktigt gott. Får knappast någon sömn mera i natt så jag tänker titta på några avsnitt av American Horror Story nu. Äckligt bra serie, med betoning på äckligt.

Carry you home .

Gårdagen blev väl inte riktigt som jag hade tänkt mig, men helt roligt med oväntade äventyr. Såg på fotbollsmatchen tillsammans med mina grannar här, besökte festivalen igen en gång, drack världens godaste margarita, var på väg till en klubb men hamnade i stället på stranden och senare på casinot där vi drack vin och såg på människor som spelade bort sina pengar. Taxi tillbaks till hotellet i rätt så god tid med ett par burkar tonfisk (?!) i väskan och en stor blomma i handen. Fastän jag inte alls drack något extra mycket i går så har måendet i dag ändå varit sämre och jag måste erkänna att jag inte har fått mycket uträttat..
 
 
Fint väder har de lovat för morgondagen så jag ska göra en utflykt - Kanske till zoot!

No mediocre .

Dagen skulle ha kunnat börja sämre. Vaknade i lugn och ro och sedan gick jag ut för att köpa kebab som jag tog med mig till en perfekt gräsmatta där jag kunde ligga och sola i fred. Ni kanske undrar om jag inte får det tråkigt här helt ensam, men jag trivs helt enkelt bra med mig själv. Skulle jag få tråkigt har jag för det mesta en bok med mig i väskan. Dessutom träffar jag nya människor varje dag och i kväll ska jag ut på en drink tillsammans med ett par som bor i rummet bredvid mig.
 
 
Mina nya sport- och fritidsshorts. Älskar dem!

Walking on sunshine .

Köpte en ful handduk åt mig för att kunna ligga på stranden i dag, men när jag väl kom dit så stod jag inte ut mera än knappt en timme. Stranden var så överfull och man blev bara nervös av att ligga där och vakta sin väska samtidigt som en massa fula gubbar sprang omkring och skrek "Mojiiitooo!". Haha. Ska försöka hitta någon mindre plats, helst en gräsplätt, där jag kan fortsätta sola i fred. Under mina tre veckor i Spanien hittills har jag kanske solat "på flit" ca 3 timmar. Därför är det bara min överkropp och mina fötter och ben som är bruna.. Allt där mitt emellan är mycket ljusare och det ser en aning dumt ut tycker jag. Skulle gärna få min solbränna lite utjämnad innan jag kommer hem till kalla Finland igen.
 
 
Trodde att det var i kväll Nederländerna skulle spela mot Mexiko, men tydligen är det först i morgon, så jag behöver inte stressa ut just nu för att se på det. I stället fixar jag mig fin efter en skön dusch för att gå ut och äta något gott och se vad som händer nu när festivalen har börjat.

But this is not the end .

Gårdagen var bra. Fick se lite nya kvarter och äta god mat. Allt är så fint här. Fortsatte undersöka Barcelonas gator i dag. Det är så roligt att bara gå ut, välja ett håll och fortsätta gå i samma riktning tills fötterna inte orkar mera. Då söker man upp ett café eller en bar och beställer något att äta och dricka innan man går tillbaks eller fortsätter gå vidare. Jag tror att det nästan är lite extra skönt att bara gå och inte heller ha någon telefon i fickan att tänka på. Känslan av att man kan göra vad man vill utan att tänka på någon annan och bara se till att inte tappa bort plånboken, det är en känsla jag tycker om. Men då måste jag ännu tillägga att jag kommer vara otroligt glad när jag är hemma igen och får ladda ner Instagram, Whatsapp och alla andra fina appar.. Det är trots allt inte roligt att vara utan telefon hur länge som helst!
 


Hehe. Min nagel på vänstra stortån föll äntligen av här för ett par veckor sedan efter att ha varit svart i ca 8-9 månader. Någon steg på den på dansgolvet.. Lite tassig ser den ut nu, men med nagellack på så ser den en aning bättre ut!

 
Märkte tidigare att det är Pride festival här i Barcelona hela den här helgen! Sjukt kul! Tänker stiga extra tidigt upp i morgon så att jag hinner till stranden en sväng förrän jag börjar undersöka programmet under festivalen.

Bildbomb dag 1 .

Det har varit mulet här i dag, alltså helt perfekt för en lång promenad. Svettades ändå som en gris när jag gick upp och ner för alla kullar och trappor. Tänkte ge er en bildbomb från dagen, vet inte hur intressant det är för er att se på en massa byggnader och vyer, men jag älskar det. Kanske de av er som inte har besökt Barcelona får en bild av hur mycket här finns att se och hur fint det är.
 


Vet någon vad det där gröna är? Gott var det i alla fall!


Live, smile and enjoy .

Ska försöka skriva ett vettigt inlägg nu. Det har hänt så mycket sedan jag sist bloggade så jag kommer definitivt inte att få med allt!
 
På torsdagkväll for jag ut med Alejandro och alla hans kompisar så jag skulle hinna se dem innan jag begav mig av till Barcelona på fredag. Följande dag var både jag och Janni var överlyckliga av att se varandra igen och att vi befann oss i en av världens bästa städer gjorde inte saker och ting sämre precis. Vet inte hur mycket jag vågar berätta om vår helg, men det var nog en av de bättre helgerna i mitt liv. Det var också en av de mest sömnlösa, haha. Tapas, vin, champagne, bling bling, turistbuss, solhattar, borttappad/stulen Iphone, shopping, dans i flera av de bästa klubbarna i stan, människor från hela världen, paella, Hard Rock Café, tusen taxiresor och ja, listan kan göras längre. Som tur var min Iphone redan supergammal och jag hade flyttat nästan alla bilder från den till datorn före min resa, så det var inte ens så farligt att den blev stulen. Dessutom var den jättetrög och långsam. Mamma har redan beställt en ny åt mig som jag får så fort jag kommer hem!
 
 
Och jaa. Mina planer gällande hemresan och hela resan har lite ändrats så här halvvägs. Börjar inte förklara i detalj orsakerna till mina val, men det kändes inte riktigt rätt längre att stanna hos som aupair hos min familj i Zaragoza. När jag skriver det här sitter jag som bäst i mitt hotellrum i Barcelona. Här tänker jag stanna i 11 dagar och sedan flyger jag hem till Finland igen! Jättenöjd med mitt val. Nu har jag både en ordentlig semesterresa för mig själv och sedan får jag träffa alla kompisar igen och fira sommarlov med dem ännu några veckor. Kommer ändå bara hem tre veckor tidigare än tänkt, men tre veckor är faktist en ganska stor skillnad. Hur som helst ångrar jag ingenting och jag har varit jättenöjd med hela min resa! Det här var helt enkelt det bästa valet för mig just nu. Tror inte hellre att mamma har något emot att jag snart börjar komma hemåt.
 
 
Under alla mina lediga dagar här i Barcelona tänker jag se så mycket av staden jag bara kan. Vi kom ren en bit igenom den med Janina, men den är helt gigantisk.. I dag vandrade jag i väg åt ett håll så långt jag bara orkade gå. Kom upp på ett sjukt högt berg där slottet Castell fanns och utsikten därifrån var helt fantastisk! Ska lägga upp mera bilder så fort jag orkar. När jag kom ner från berget igen höll jag på att dö av hunger, så gick in i första bästa restaurang. Där blev jag bjuden på ett glas skumppa som fördrink, antagligen för att det är San Juan här - Spaniens motsvarighet till midsommaren. Eller egentligen firade alla i går, men ännu i dag bjuds man på extra god mat och liknande. TIllbaks till min lunch; Beställde både tortilla de patatas (spansk omelett) och grillad kyckling eftersom jag trodde att det var små portioner, men båda portionerna var helt mega! Så efter ännu en gratis shot till efterrätt så rullade jag mer eller mindre ut från restaurangen. Nå väl, jag betalade endast 15 euro för hela kalaset, så det var det värt. Kommer ju att vara mätt resten av dagen nu.

Väntar på morgondagen .

Vaknade för cirka en timme sedan och nu börjar jag känna av tröttheten. Det blev en aning sent i går när jag for ut för att se Spaniens match mot Chile, men roligt att träffa Davina igen samt Alejandro och hans kompisar. Vi såg matchen i en bar nära universitetet och när det blev paus i matchen så gick alla i väg och köpte kebab och smörgåsar som de tog med tillbaks in till baren? Så skulle man aldrig göra i Finland haha. Matchen gick dåligt, men sånt är livet..
 


Tog en fin bild på Basilica del Pilar när jag strövade hemåt i natt efter matchen och lite kebab. Helt klart den vackraste byggnaden här.

Min första tanke i dag på morgonen var att det är redan torsdag och att jag får se bästis om ett dygn!! Borde ännu hinna ta ett samtal med Janni på Skype och senare i kväll ska mina föräldrar här ge en karta åt mig över Barcelonas centrum och berätta om det de tycker att är viktigt att se medan man är där. Får även låna en reseväska av dem att packa i eftersom jag inte behöver så mycket saker med, men min Fjällräven skulle ändå bli för liten. Som om de inte redan skulle vara tillräckligt snälla mot mig här så får jag dessutom sluta "jobbet" tidigare och ta ett tåg som går kl 14.30. Med tåget är jag i Barcelona på en timme och 35 minuter! Bussen räcker däremot nästan fyra timmar, men kostar endast 15 euro gentemot tågets pris på ca 40 euro. Jag tar därför bussen hem till Zaragoza på söndagkväll.

Body language - Robin Stjernberg .

Ännu några bilder från lördagen. Det var ju inte precis personer i min egen åldersgrupp jag hängde med hela dagen, men superskoj var det ändå.

 
På onsdag ska jag i stället ut med några i min egen ålder och kolla Spanien - Chile. Hoppas verkligen att det går bättre för Spanien nu än senast.. Och bättre än det gick för Portugal i dagens match. Usch, VM går inte riktigt enligt mitt tycke just nu.

Medieval Festival .

Tack Cessi för kommentaren! Fick motivation att skriva ett inlägg nu eftersom någon tycks läsa det jag skriver, haha. Roligt om ni också tycker att jag skriver något intressant mellan varven.
 
På fredag spenderades eftermiddagen vid poolen med Oscar och sedan gick jag in till centrum där det var en festival på gångs. Den pågår ännu i dag (söndag) så kanske går där via en sväng igen.
 
 
Såg ännu Spaniens katastrofala match mot Holland på kvällen innan jag stupade i säng.
Sov allt för många timmar och vaknade lite före 11 på lördag. Snabb dusch och sedan åkte jag i väg med familjen till deras kompisar. Där var det grillfest hela dagen lång och gissa hur min stackars mage mådde på kvällen efter ca 10 timmars ätande samt drickande i sträck. Seriöst, vi hade inga pauser i det hela! Men roligt var det och maten underbar. Blev även bjuden på gott spanskt vin och konstiga likörer till efterrätt.
 
 
Sneakpeak på mina nya sandaler och så ser ni mina favoritsolglasögon från Monki.
 
Ajaa, glömde berätta att JANINA KOMMER PÅ BESÖK NÄSTA HELG! ♥ Så på fredag tar jag antingen bussen eller tåget in till Barcelona igen där vi kommer att ha det bättre än bäst. Och nu tänker jag fa ut i solen igen, så ha det bra allihopa!

Skor, skor och lite annat .

Har mått konstigt hela dagen och mot eftermiddagen började jag må riktigt illa med huvudvärk och allt. Tog en burana och for i väg till ett köpcenter med Esther (mamman) och Dani. När vi körde hemåt igen därifrån fick jag i alla fall svaret på min huvudvärk; åskväder. Tredje gången redan som det åskar under tiden jag har varit i Spanien, vilket blir exakt en vecka i dag. Brukar också hemma känna av när det är dåligt väder på kommande, men här är symptomen mycket värre! Konstigt. Det regnar nästan inte alls, men man kan se åskan på långt håll.
 
Under shoppingturen mådde jag ändå finemang och fick flera bra köp gjorda. Nya (bekväma!) skor, världens finaste bikini, två toppar och ett par långbyxor.
 
 
Mina nya skor som inte var så bekväma.. Nåååh, fina är de hur som helst, haha. Vänta bara tills ni får se mitt andra par nya skor, helt underbara de också.
 
Några bilder får ni ännu från dagen som gått. Dani fick vara offer när jag testade min nya kamera.
 
 
Får ser hur min fredag blir. Har faktist flera alternativ för kvällen! Men är det fint väder lägger jag mig åtminstone vid poolen tills solen börjar gå ner.

Fina utsikter över allt .

Onsdag. Allt flyter på som tidigare, men har fått skavsår av mina nya skor. Bajs också. Jag har med mig två par ballerinor och ett par flipflops och alla skor är obekväma och ger skavsår! Usch. Och när det är så varmt så vill jag verkligen inte gå i mina Converse eller springskor. Måste helt enkelt ut på skojakt så fort som möjligt.



 
Utsikten från bron här riktigt nära vårt kvarter. Floden som flyter igenom hela staden heter Ebro. På tal om vårt kvarter så har jag ingen aning om vad "zonen" heter som alla frågar om, men min familj bor här i ett nybyggt område som passar helt super för barnfamiljer. Stora, breda gågator på flera ställen och allt är tryggt och bra. Det skönaste är nog ändå att ha en stor swimming pool på bakgården med konstgräs bredvid.

Hinner med ännu ett inlägg !

Härlig kväll! Gick äntligen in till centrum som var mycket större än jag hade förväntat mig. Mötte upp en annan au pair från USA som var jättetrevlig. Vi shoppade lite innan vi träffade en kille som bor här och kunde berätta mera om staden.





Eftersom min egen kamera blev kvar hemma i Finland (laddaren var nog med i resväskan tss...) så köpte jag i dag en ny Nikon att använda här. Trodde först att jag skulle klara mig med min Iphone, men här finns så mycket fina saker! Dessutom köpte jag ett par underbart fina skor. Visar dem en annan dag.

Tisdagen den tionde .

Sitter som bäst i gräset med min bok och en kall cokis i väntan på att Oscar slutar skolan. Eller när ni läser det här så sitter jag inte här mera eftersom jag inte har internet nu och kommer att publicera inlägget först senare. När jag köpte min cokis och lite godis i kiosken fick jag även en skraplott som jag vann två biobiljetter med?! Haha.


Fastän jag nu för tillfället stortrivs och har det perfekt så började inte dagen riktigt lika bra. Jag hade just vaknat då den yngre pojken kommer springande mot mig samtidigt som han ropar "KAKA, KAKAA". Han hade bajsat i byxorna och allt föll ner på golvet längs med benen på honom..! En liten nackdel med att vara barnvakt och au pair. Nåväl, jag satt pojken på toan för att uträtta sina behov färdigt och sedan hoppade vi båda två i duschen. Rena och påklädda gick vi till parken här nära där vi hann vara nästan två timmar innan dagiset började.

Glömde att lägga solkräm på mig så tror att jag måste sätta mig i skuggan nu innan jag brinner upp! Min rosa keps kom jag däremot ihåg att ta med.


Aljafería .

Känns som att dagen skulle ha varit dubbelt så lång som vanligt, men det beror på att jag steg upp redan lite över 7 för att hålla den yngre pojken sällskap innan jag förde honom till dagis klockan elva. Ett par timmar senare hämtade jag den äldre pojken från skolan och lagade lunch åt oss här hemma.

Mot kvällen gick solen bakom moln och nu drar ett åskväder förbi oss. På grund av det dåliga vädret besökte vi ett gammalt slott där man kunde gå omkring inomhus och titta. Jättefint!




Resten av veckan har de lovat fullt solsken och omkring +35 grader. Älskar värmen här, men kan ändå inte vara ute mellan klockan 2 och 4 på dagen när det är som hetast. Eller ute kan man väl alltid vara, men då ska man ha ordentligt med skugga.
 
Nu är klockan 9 och jag skulle kunna börja sova. Först ska jag hur som helst äta middag med familjen. I kväll blir det någon slags potatisomelett med grönsaker. Alla säger att det är supergott så vi får hoppas på det!

Varmt så tusan, men klagar inte .

Dagen började med en cykeltur över bron till turistbyrån tillsammans med familjen. Där plockade jag åt mig en karta över staden, vilket jag säkert kommer att behöva när jag beger mig ensam ut någon dag för att se lite sevärdheter. Så värst mycket kommer jag ändå inte att vara på egen hand eftersom min familj här är super trevlig och har lovat visa mig de viktigaste sevärdheterna i Zaragoza. Dessutom har de fullbokade helger med en massa program som jag gärna får delta i så länge jag inte vill göra något annat. Till exempel tar de med mig till Madrid om två veckor för att visa mig staden..!




Hur som helst har resten av söndagen spenderats nere vid poolen med pojkarna och klockan sju begav jag mig ut på länk. Blev inte någon längre sträcka eftersom temperaturen då ännu låg på ca 38 grader!! Sjukt. Nu ska jag läsa min bok slut och sedan sova. En aning tyngre dag i morgon då jag ska föra och hämta pojkarna från dagis och skola för första gången. Speciellt den yngre killen kommer antagligen att gråta efter mamma i något skede, men annors borde det väl gå bra.

Siesta en lördag .

Nu blir det bara ett hastigt mobilinlägg eftersom jag är för trött för att gå till datorn haha. Steg upp kring klockan 9 på morgonen, lekte med barnen en stund och sedan gick vi alla ner till swimmingpoolen som finns på bakgården. Efter ett par timmar i solen steg temperaturen så mycket att man måste börja söka sig inomhus för att äta lunch och ta siesta. Supergod lunch, någon slags traditionell soppa från Madrid med kikärter. Även jag sov hela två timmar siesta på dagen! Med tuggummi i munnen heh..
 
Så fort alla i familjen vaknat åkte vi iväg till sjukhuset där pappans syster fött en pojke tidigare på förmiddagen. Här i Spanien är det en verkligt stor händelse när man får tillökning i släkten. Vi var vid sjukhuset ca fyra timmar efter födseln och då fanns där redan allt från mostrar och farmödrar till kusiner och deras egna barn. Efter en evighet på sjukhuset åkte vi tillbaks in till centrum för att äta på en japansk restaurang. Vi åt i ett skilt rum där man skulle ta av sig skorna och sitta på en kudde på golvet och äta, så som jag bara tidigare har sett på film. Igen åt jag världens godaste mat och kommer att somna mätt och belåten.
 
Måste verkligen påpeka att matkulturen här i Spanien är otrolig! Jag älskar allt jag blir bjuden på och jag blir bjuden på allt möjligt. Pappan i huset lagar nästan alltid maten och sa att han gärna skulle jobba som kock i fall det inte var så dåligt betalt och dåliga arbetstider osv. Så ni kan förstå att det inte precis är leverlåda och smörgås jag äter här om dagarna.
 



 
Nu säger jag bara buenas noches och somnar i väntan på morgondagen!

Ännu vid liv och framme i Spanien .

Hej! Måste meddela att allting är bra här i Spanien och kommer säkert att bli mycket bättre ännu när jag ordentligt har lärt känna familjen som faktist är super trevlig. Och lärt mig lite bättre spanska.. Under min första dag som nu gått har jag bestämt mig för att göra mitt yttersta för att lära mig spanska! Behöver inte vara på långa vägar flytande, men lite vill jag kunna.
 
Har ingen kamera med mig haha, så ni kommer att få nöja er med Iphonebilder under hela resan. Fast det brukar ni ändå få göra.. Dock har jag inte fotat något ännu, så ni får en halvful bild på mig som mamsen tog på flygplatsen.
 
 
I morgon blir det väl ett besök till sjukhuset där pappans syster ska föda och senare häng vid swimmingpoolen. Måste också undersöka hela staden Zaragoza bättre. Den är ungefär i samma storlek som Helsingfors (?). Hade tänkt utforska redan ikväll lite, men just nu drar det ett åskväder över oss så det gick inte som planerat!
 
Kram och hoppas att ni alla andra också tar vara på dagarna som går så fort.

Lost in space .

Har stressat hela dagen med att få allt gjort som ska göras innan jag reser till Spanien. Började packa först i dag, så är kanske lite sen i svängarna, men vad gör nu det. Jag betalade också just min resa till St Petersburg i början på augusti. Svårt att hålla ordning i huvudet eftersom vi var ute och firade Josefins födelsedag i går och kom rätt så sent hem. Trött och hungrig är jag just nu, så det är verkligen tur att mormor bjuder på mat senare.
 
Lovar att blogga ordentligt under min resa. I alla fall ett par inlägg per vecka. Gissa om jag är både nervös och ivrig inför sommarens äventyr!