Neon gult .



Några dagar gammal bild, men här ser ni mitt nya telefonskal från Primark i London som jag helt enkelt älskar! Superfin färg nu passligt till sommaren.

Redan tisdag .

Måste låna mammas ansiktskräm i dag på morgonen eftersom den har solskyddsfaktor 30. Mitt ansikte brinner snart upp eftersom vi är ute så mycket här på eftis!

Så klart kom molnen fram så fort jag hade smort ansiktet, men det kommer ju även en hel del UV-strålning genom molntäcket också, så lika så bra.


Trots att jag har jobb ännu i morgon så väntar sedan en rolig kväll med hotellnatt och annat bus i sällskap med bästa flickorna!

Love Druggie - Radio Edit .

Fick goda nyheter i går. Jag får nämligen stanna ännu i höst på samma arbetsplats! Men meddelade redan att jag endast kommer att jobba under höstterminen, sedan tänker jag hitta på något helt annat under vintern/våren. Antagligen ut och resa lite.
 
På tal om att resa så funderar jag just nu starkt på att åka i väg någonstans som au pair över sommaren. Har redan hittat några familjer som verkar intressanta, så får se hur det här kommer att sluta! Tycker det är så roligt att hitta på nya saker och testa sig fram.
 
 
Var på en springrunda i dag för tredje dagen i rad och min vrist krånglade inte alls! Så skönt. Som svar på kommentar; Jag har inte kunnat träna på ca ett år eftersom min vrist har något fel och lätt blir himla sjuk. Man skulle till och med kunna operera den, men läkaren sa att det medför så stora risker att det kanske inte skulle löna sig. Nåja, jag är nöjd med tre dagar träning, så nu får foten vila åtminstone en eller två dagar igen. Hoppas hoppas hoppas att den håller bättre nu efter en så lång paus från all löpning och träning!!

Mera Ted Baker .

Nedan ser ni mina två nyaste tillägg i min lilla Ted Baker samling. Bilden gör inte riktigt sminkväskan rätta, men den är världens finaste och glittrar till och med! Väskan köpte jag i Stockmann för någon vecka sedan och parfymen är från London :)


Fick en kommentar om jag inte kunde fota det jag köpte i England och visa på bloggen, så här har ni åtminstone parfymen. Och visst kan jag säkert visa något annat också bara jag hinner.

Back from London .

Resan till England var helt super! Precis vad jag behövde. Sol, nya ställen, god mat och dricka. På lördag for jag och Paulina till en av världens bästa nattklubbar, "Fabric", och det var helt sjukt. Enormt ställe. Inträdet dit var fyra gånger dyrare än till någon krog här i Finland, men verkligen värt det. Speciellt som man blev bjuden på varenda drink och shot hela kvällen..! Det tog kanske 20 minuter för oss att hitta ut från hela nattklubben, haha, så stor var den. Kan ännu tillägga att den stängde kl 8 på morgonen och att vi höll ut rätt så länge innan vi lämnade stället.
 
Shoppade faktist inte mycket alls under resan. Mest pengar gick det till mat och biljetter till tunnelbanan, bussar och tåg. Och boende så klart. Med mig hem fick jag ändå ett par nya toppar, underkläder från VS, parfym från Ted Baker, godis, en bok, hårprodukter, en kudde och något annat smått.
 
 
I dag fortsatte mitt jobb igen och efteråt hann jag träffa mormor som bjöd på en allt för dyr biff. Efter ca ett års paus från tränandet fick jag äntligen börja springa igen, så när jag kom hem klockan 9 på kvällen bara måste jag ut på en länk fast jag var rätt så trött och lite förkyld. Min vrist började inte alls krångla under hela springrundan så humöret är helt på topp nu! Kan inte vänta tills nästa länk. Måste bara se till att inte anstränga mig för mycket nu så att vristen inte blir sämre igen.

I'm drawn to you .

Varm om kinderna efter flera timmar utomhusvistelse i dag. Dagen började bra med lunch på Chico's med mormor före jobbet eftersom jag sov över hos henne förra natten. På eftis var vi ute längre än vanligt och nu känner jag hur trött jag har blivit av all frisk luft.
 
 
 
Ska försöka få något gjort nu och med något menar jag packandet. Har inte fått en enda sak ner i väskan ännu! Uppdaterar mera när jag har tid igen.

Där regnbågen tar slut .

Sov nästan 15 timmar förra natten. Det märks verkligen att jag jobbade mycket förra veckan och fick sova för lite när jag nu tar igen det. Vaknade klockan 12 på morgonen och spelade Playstation en stund innan jag åkte in till centrum. Där växlade jag sedan pengar inför resan och kämpade mig igenom Stockmann där det var sista dagen av Galna dagar. Var på jakt efter ett par nya byxor och jag hade riktigt tur och hittade inte bara ett, utan två par nya byxor!
 
 
Nu har jag fyllt magen med god mat och tänker fortsätta kvällen i sängen. Ska ladda upp ordentligt så att jag orkar ta ut det mesta av min resa! Har på känn att jag kommer vara rätt så död när jag kommer hem igen på söndagkväll/natt.

Svar på frågor .

Hur fick du jobbet? Får du bra lön? Hur mycket ungefär?

♥ När jag fortsatte med kvällsgymnasiet på hösten så märkte jag att jag hade allt för mycket fritid och var väldigt rastlös. Tittade för skojs skull in på Mol.fi och såg genast att Folkhälsan sökte eftisledare i huvudstadsregionen. Hastigt skickade jag in en ansökan via e-post och bara några dagar senare blev jag inkallad för intervju. Intervjun gick snabbt; Jag berättade om mig själv och min erfarenhet med barn, sedan kollade vi på vilket eftis jag helst skulle villa jobba och det vid Arabia passade mig perfekt. Vi gick igenom arbetskontraktet och så var allting klart. Redan nästa vecka fick jag börja jobba.
 
Jag tycker själv att jag har en jättebra lön för att vara obehörig och endast 19 år gammal. Känns lite konstigt att skriva ut min exakta timlön här i bloggen, men jag kan berätta att min månadslön ligger på ca 1000 euro. Inget desto hemligare med det. Så klart dras det lite av till skatter osv, men nöjd är jag verkligen.
 
 
Den där bilen ni fick när Molly vann, är den er helt egna nu? Hur känns det att ha en så känd syster?
 
♥ Bilen som Molly vann får vi bara ha ett halvt år, tyvärr.. Ännu en månad kvar ungefär tror jag.
Det är jätteroligt att ha en känd syster. Fast Molly ofta är trött här hemma och inte varje dag på supergott humör efter att hon har jobbat så mycket, så är jag ändå stolt och glad för hennes skull. Alltid. Visst går både största delen av mammas och pappas tid åt till att hjälpa Molly med alla grejer och ibland kan jag känna mig lite utanför, men jag förstår ju att det är så det måste vara.
 
 
Hur länge varade ditt längsta förhållande? Hur många förhållanden har du haft?
 
♥ Jag har haft fyra förhållanden som jag verkligen har tagit på allvar, men visst har jag dejtat flera. Det längsta (och också första) varade ungefär ett år. Man måste testa sig fram och jag ångrar i princip ingenting. Jag lär mig av mina misstag och är glad att jag gör dem medan jag ännu är så ung. Innerst inne är jag en förhållandetjej som i smyg längtar efter att skaffa familj, men jag har insett att jag inte ännu är redo för ett så seriöst förhållande som jag skulle villa ha.
 
 
Vad var ditt medeltal på 9?
 
♥ Mitt medeltal på 9:an var väl 8,6 eller 8,7. Jag har alltid haft det lätt i skolan och utan större ansträngning fått bra vitsord. Dock nöjer jag mig ofta med t.ex. vitsordet 7 eller 8 fastän jag lätt skulle kunna få högre. Gymnasiet har jag inte alls tagit på större allvar och det syns väl på mina vitsord också som består av allt från 5:or till 9:or.
 
 
Hur lång är du? Äter du p-piller?
 
♥ Jag är 164,5 cm lång och det trivs jag med. Fast kortare skulle jag ändå inte villa vara.
P-piller använder jag inte just nu. Slutade äta dem för ett och ett halvt år sedan efter att ha ätit dem i över två år.
 
 
Vad ska du göra nästa år? Söker du in till någon skola nu?
 
♥ Eftersom jag skriver modersmålet först på hösten och blir student i december (tack vare min kära studiehandledare) så kommer det att bli nästan som ett mellanår för mig. Jag har blivit erbjuden att fortsätta jobba på eftis och också som assistent i skolan på hösten igen, så det är säkert det jag kommer att göra. Jobba ihop lite mera pengar och kanske åka iväg utomlands i något skede. Kanske lika så bra eftersom jag ändå inte har en aning om till vilken skola jag vill söka. Förhoppningsvis hinner jag bli lite klokare på den saken under det här året.
 
 
Hur mycket pengar använder du på en vecka och till vad?
 
♥ Sorgligt nog så slösar jag en hel del pengar. Det blir väl så när man har en fast inkomst och ingen hyra mm att betala. Mest pengar går det åt till Karis-resor, krogkvällar och mat. Det är sjukt hur mycket jag slösar på mat! Försöker hålla mig till en budget på 100 euro i veckan, men den överskrids lätt av olika orsaker. Till exempel så kommer min resa till England nu att kosta en hel del. Försöker ändå spara så mycket jag kan.
 
 
Såg dig på Tinder, va gör du där? haha
 
♥ Det är hur kul som helst att se vem man hittar på Tinder! När jag har tråkigt så kollar jag igenom Tinder, trycker nej åt de flesta, men om det kommer någon som har flera gemensamma kompisar så gillar jag oftast den personen.
 
 
Vad tar du för körkort just nu, du har väl bilkörkort? :)
 
♥ De körlektioner som jag nu har gått hör till det andra/fördjupade skedet. Så jo, jag har redan bilkörkortet, men inte det långvariga ännu, bara det som håller i två år. Det andra skedet går man när man har haft körkort ca ett år, men senast före man har haft det två år och jag har haft mitt nu i nästan 11 månader. Känns jätteskönt att ha hela bilskolan över nu och inte behöva tänka på det mera.
 

 
Kom nyss hem från Karis och har äntligen haft tid att svara på era frågor. Ja, det blev en liten sväng till Raseborg efter körlektionen/halkbanan i går. Halkbanan var riktigt rolig och ännu roligare var det när jag hade Issu där samtidigt. Vi hade också teori ett par timmar och allt som allt var vi i Vihtis från klockan 11 till 15.35. Man hade aldrig tid att äta något, så vi höll på att hungra ihjäl när vi äntligen fick starta hemåt. Framme i Karis åt vi gott och besökte Serendi. Senare hamnade vi i Ekenäs där vi hann besöka både Källaren och Fé innan vi startade tillbaks till Karis så tidigt som klockan 12. Det var helt underbart att få sova en 11-timmars natt efter en lång arbetsvecka och rätt så utvilad körde jag hem till stan i dag efter att ha fyndat ett par byxor i Cannys outlet.
 
Nu tänker jag bara njuta av att ha ledigt ännu hela lördagkväll och söndag. Sedan jobbar jag duktigt två dagar innan jag påbörjar mitt lilla äventyr i England!

Dermosil .

Det här fick jag i dag! Eller så klart att jag har betalat för dem, men produkterna kom först i dag. En "kollega" från dagispersonalen på mitt jobb skötte om och beställde alltihop.
 
 
Två st handkräm, body lotion, lip balm & lip care, ögonbrynspenna, läppstift och djuprengörande nattmask för ansiktet. Har redan hunnit testa läppstiftet som var helt super! Perfekt mörkröd färg.
 
Nu ska jag byta kläder, äta något snabbt och sedan drar jag i väg på teater. Vilken bra torsdag alltså.

Don't let it stop, don't let it stop .

Är mitt i en vecka fullproppad med program. Största delen av schemat består av jobb och fylls sedan ut med en massa småsaker. Jag har varit lärarvikarie hela veckan hittills och ännu i morgon ska jag infinna mig i skolan klockan 8 för att hålla några lektioner innan eftiset och mitt vanliga jobb tar över. I går träffade jag mormor efter jobbet och vi shoppade lite smått och åt en massa gott. Fint rimmat där. Den här dagen har ändå varit ännu längre och tyngre med en massa saker på jobbet plus körlektion genast klockan 6. Hann inte ens äta något före jag skulle och köra, så trodde att det inte alls skulle gå något vidare bra, men den feedback jag fick gjorde verkligen min dag mycket bättre! Hoppas det går lika bra på fredag när jag ska till Vihtis och köra igen.
 

Bild från förra sommaren, men jag såg faktist årets första nyckelpiga på måndagen!
 
Det händer lite för mycket just nu för att jag ska få med allt här i bloggen. Svarar på de frågor jag fått under frågestunden så fort jag hinner, men just nu tänker jag koppla av och spela Sly på min gamla PS2. Måste samla krafter inför ännu en lång arbetsdag.

Resor och äventyr .

Håller på att spricka av iver och förväntan just nu! För er som inte sett min status på Facebook så kom jag plötsligt på idén att resa till England i går. Inte allt för många minuter senare hade jag sedan bokat och köpt en flygbiljett till London. Jag måste ha kommit på den finfina idén eftersom jag samma dag märkte att jag har ett långt påsklov framför mig och inga planer. Nu har jag hur som helst stora planer och den 16:e april kl 13.55 lyfter mitt plan. Det blir första gången jag flyger helt ensam sedan jag var sju år. Också första resan jag gör helt och hållet på egen hand, allt från att boka biljetter till att försöka hitta rätt tåg, hotell osv. Så spännande! Det känns ändå som en liten trygghet att ha Paulina där någonstans.
 
När jag köpte flygbiljetten dit så visste jag inte ännu alls någonting om boende, hemfärd mm, men nu har jag nyss bokat hotellrum för hela min vistelse där. De två första nätterna spenderas i Chichester där jag får träffa Paulina och de återstående två spenderas i London. Kommer att bli ett så sjukt kul påsklov! Får berätta mer om resan när jag har kommit hem från den, men under tiden jag är där så kommer säkert mitt Instagram-konto att uppdateras med fina bilder.
 
Hade tänkt lägga in en bild från förra gången jag var i London men hittade ingen, så nu får ni en bortglömd bild på mig och fina Janina i stället! Ca fyra år gammal är den.. Haha. Sköna tider.
 
 
Fredag i dag igen då alltså och schemat är tomt. Eller nåja. Jag överväger som bäst i fall jag borde unna mig lite extra mums från McDonald's till middag/kvällsmål och sedan tänker jag se slut serien Californication. Jättebra serie fastän den innehåller nästan bara sex, snusk, alkohol och droger.

Ajja, passa ännu på att ställa någon fråga till frågestunden! :)

FRÅGESTUND .

Tänkte köra en gammal hederlig frågestund här på bloggen eftersom jag inte annors skriver så mycket extra, så börja kommentera och fråga allt ni kommer på!


Varm vårjacka .

Min nya jacka från Vero Moda som jag köpte förra helgen. Eftersom den kostade så lite som 39,90 så kommer antagligen många att köpa likadana, men vad gör det när den är så snygg?!
 

Trött efter jobb och prov, så nu blir det bara mys i sängen för min del.