Sju dagar kvar .

I går var väl dagens höjdpunkt den kinesiska buffén. Eller nej - Jag kunde springa ca en kilometer utan några känningar i knäna! Längre än så vågade jag inte springa. I dag har jag hunnit med utvärderingsmöte på Folkhälsan, ätit lunch på Iguana med kollegan, varit på jobb, hittat den perfekta resväskan att packa alla mina saker i till Spanien till ett bra pris, shoppat lite annat smått och ätit kvällsmål på McDonald's.
 

Hallonröd väska från Esprit för 169 e. Helt super, fast den är väl lite mörkare röd än på bilden. En sak avklarad, nu måste jag bara få den packad ordentligt också.

Extraordinary .

Grillfest, strandhäng, minishopping i Lojo, glass, picknick, födelsedagsfirande, pizza, skumppa och vin, Alban, Ettan, sjuka knän, mera strandhäng, cruis och roadtrip, volleyboll, VM-final i Clubben. Mycket har jag hunnit med under helgen och det mesta har varit helt perfekt.




Första bilden har Issu fotat på mig och Janni, den andra bilden är Josses - i början av vår picknick och innan en massa fler människor anslöt sig till vår lilla grupp.
 
Såg alltså Finlands finalmatch mot Ryssland ännu i Karis i går innan jag startade hemåt, så klockan ett på natten köpte jag nattmat vid mäkkärin bredvid oss. Trött som tusan i dag, men körde ändå till Borgå efter jobbet för att delta i min lillebrors våravslutning och för att helt enkelt spendera lite tid här innan jag drar iväg på äventyr.

Sol, vind och vatten .

 
Kört på en lite sportigare look i dag med tight svart sporttopp, svarta jeggings och en ganska spänd mörkblå kofta. När jag sedan for på kryssningen efter jobbet piffade jag upp outfiten enkelt med lite smycken.
 
På bilden ser man också lite hur jag färgade håret förra veckan hos frissan, fast här ser det mera ut som dip dye än som ombré, vilket det påriktigt är. Precis billigt blev det ju inte att färga hos frissan, men nöjd är jag! Kanske lägger upp bättre bilder någon dag.
 



Två bilder från vår fina skärgård. Oj om man skulle bli bjuden på kryssning med buffét och skumppa varje onsdag!

Do it again .

Härlig dag! Efter jobbet deltog jag ännu i eftisbarnens picknick som deras lärare och föräldrar hade ordnat. Trivs så bra med dem allihop och vem tackar nej till jordgubbar ute i solen? Vi var i Gumtäkts botaniska trädgård och där var såå vackert. När magen var mätt och de flesta började åka hem gjorde jag det också och klockan var redan sju när jag kom hem.
 




Några bilder från i dag. Onsdag i morgon och så klart har de lovat regn just då - Jag och min kollega ska på kryssning i Helsingfors skärgård efter jobbet som Folkhälsan bjuder på. Hoppas vädret ser bättre ut mot kvällen! Åtminstone blir vi bjudna på god mat och förhoppningsvis med tak över huvudet in case of lite regn.

Let's get lost .

Köpte en ny klänning åt mig i dag. Mest för att det var så varmt på väg till jobbet i jeans, men också för att jag hittade en som jag verkligen passade i! Är inte riktigt någon klänningsflicka så att säga. Endast 9,95 från H&M. Dom har hur många fina sommarklänningar som helst där just nu.
 



Efter jobbet bjöd mamma mig på hamburgare i Chico's eftersom jag heter Emilia i andra namn och har namnsdag i dag. Lika gott som vanligt! Efter en lång fin dag i solen med +26 grader så gör det faktist ingenting att regnet nu öser ner som bara vad och några blixtar hörs på långt håll. Tycker det är riktigt mysigt.

Air Max 90 .

Har verkligen suttit sjukt många timmar framför ratten det här veckoslutet. I går körde jag först till Borgå och hälsade på småbrorsorna och senare hittade jag på att åka iväg till Dalsbruk. Stannade så klart i Karis på vägen och gjorde även en liten avvikare till Ekenäs. Hade en bra kväll tillsammans med kusin och i dag har vi slöat på vår balkong, ätit glass vid träsket och ätit middag med moster på Portside. Hann också på vårt mer eller mindre traditionella söndagskaffe med flickorna i Serendi innan jag fortsatte hemåt.
 
 
Det här är mina nya älsklingar som jag köpte i Stadium förra veckoslutet när vi var i Jumbo med mormor. Jag har länge sökt just efter ett par Nike Air Max 90 (snyggaste modellen enligt mig fastän alla Air Max är coola) och blev jätteglad när jag äntligen hittade dessa i både rätt storlek och fin färg. Visst är dom ganska dyra, men tusan så bra de är! Bekväma och rätt så stadiga vid vristen vilket passar mina platta fötter.
 
Nu ska jag just börja sova, men först måste jag tänja lite. Har lyckats få "löparknä" som det kallas eftersom jag körde i gång med träningen så pass hårt igen och så fort efter en lång paus. Jag får inte springa ännu på en tid och ska försöka göra några övningar här hemma samt stretcha ordentligt alla dagar. Hoppas knäna blir bra fort igen så jag kan fortsätta springa nu när jag har kommit i gång med det!

Zaragoza .

Har helt glömt bort att berätta om det här på bloggen; Jag reser till Spanien den 5.6 och ska vara där hela juni och juli! Två hela månader utomlands i solen. Kan det bli bättre?! Hittade en jättebra familj som jag ska vara au pair hos. De bor i Zaragoza som är Spaniens femte största stad (större än Helsingfors..) och ligger mitt emellan Madrid och Barcelona. Jag flyger till Barcelona och tar sedan därifrån tåget till Zaragoza. Kommer även att besöka åtminstone Madrid något veckoslut.
 
Jag har på känn att det här kommer att bli en suverän sommar, även fast jag inte kommer att få vara med mina kompisar här hemma..! Med tanke just på att jag inte kommer att få se dem på så länge så tar jag nu vara på alla tillfällen jag kan träffa dem. T.ex. i går gjorde jag en spontan resa till Karis efter jobbet trots att det var torsdag och så for vi till Clubben med flickorna och hade en jättelyckad kväll! Körde hem igen i dag på morgonen och for direkt till jobbet. Kan inte säga att min energinivå har varit på topp, men bra har jag klarat mig genom den här dagen för det.
 
 
Fin och brun jag var senast jag besökte Spanien för tre år sedan.
 
Känns helt sjukt att det endast är två veckor jobb kvar innan jag åker i väg för att fira mina kompisar som får sina mössor på huvudet och sedan är det bara några dagar före jag stiger ombord på flygplanet. Måste ännu köpa en ny reseväska innan jag far och också fixa visum så att jag kan åka till Ryssland och se St. Petersburg genast i början av augusti! Mitt liv är inte helt bajs för tillfället om vi säger så.
 
Nu ska jag njuta av min lugna fredagkväll och i morgon åker jag till Borgå för att hälsa på småbrorsorna!
 
PS. Fick vitsordet E i hälsokunskap och C i både matematik och engelska. Engelskan tänker jag absolut försöka höja eftersom jag vet att jag kan bättre och så ska jag också skriva modda och finska på hösten. Alltså har det här med studentskrivningarna gått helt okej fast jag inte har läst egentligen något alls på dem, hehe.

Wedding night .

Börjar redan vara slutkörd och då är det endast onsdag. Trots allt har jag fått flera bra saker gjorda i dag. Jobbat, ätit bra, köpt hem en massa nyttigt och shoppat flera basic plagg som jag nästan aldrig annors gör (sedan blir det kris hemma när jag inte har några rena svarta byxor eller vita bh:n..) Jag var också tidigare på kaffe med Issu som var på väg hem från Vasa och nu ligger jag bara i min säng och är supertrött. Men men.. Har planerat en kvällslänk hela dagen så den får jag inte hoppa över nu mera. Tänk sedan hur skönt det blir att få lägga sig i sängen igen!
 
I morgon är det jobb som vanligt och kl 16 har jag tid till frissan. Är en aning nervös eftersom jag både ska förklara på finska hur jag vill fixa mitt hår och sedan är jag så klart nervös över hur resultatet blir. Ska åtminstone färga det och kanske klippa topparna någon centimeter igen. Får se, får see.
 
 
Bild från England där jag även köpte boken på bilden. Jag har läst flera böcker av Sophie Kinsella och alla är lika bra! Läste slut Wedding Night i går kväll så nu måste jag väl ta mig till bibban någon dag medan min läslust ännu är på topp.

Har ingen blogglust .

Allting går så fort framåt och det känns ibland som att jag inte gör de rätta besluten om jag alls gör några beslut. Det finns så mycket jag både kan och inte kan göra. I dag har vi firat morsdag på eftis och här hemma firar jag och mamma att en tung arbetsvecka är slut med ett par glas vin. Rättare sagt med ett par vinflaskor, men det får väl räcka lite tills i morgon också.



Har inte några större planer för den här helgen. Kanske jag söker upp en frissa i morgon som skulle få färga mitt hår lite jämnare och kanske en aning mörkare också. Har lyckats färga det så ljust nu och då har inte solen ens hunnit bleka det naturligt ännu..! Kanske jag också tar bilen och drar med mormor på en shoppingtur någonstans eftersom hon klagade i går på att hon behöver en ny jacka.
 
Jättesynd att jag inte orkar blogga mer än så här sällan. Det skulle vara så roligt för mig själv att skriva ner allt som händer osv.. Hur som helst så är jag på riktigt bra humör mest hela tiden och livet känns nästan lite för lätt emellan åt. Fast sen igen.. - Hur svårt ska livet måsta vara när man bara är 19 år?