Dream a little dream of me .

Oj vad härligt att vara ledig och inte måsta göra någonting alls! Eller nej, vänta lite.. Det är inte alls så där jag känner. Jag vill inte vara ledig mera. Jag vill tillbaks på jobb och gå på mina tråkiga kemilektioner. På riktigt. Skulle det vara sommar skulle det säkert vara annorlunda, men jag har ingen lust alls att hitta på något utomhus då det är så bajsigt väder. Visst är det skönt att ligga hemma en dag och bara se på TV och umgås med familj och vänner, men då en dag blir två, sedan tre och sedan ännu många till så räcker det för min del. Skulle jag få bestämma så skulle jullovet vara mycket kortare och sommarlovet längre. Jag blir bara så otroligt lat när jag inte har jobb eller skola!
 
Fick en kommentar om jag inte kunde fota mina julklappar och visa dem åt er här på bloggen. Någon annan av er som är superintresserad av mina julklappar? Jobbigt att fota allting ju :) Kanske det dyker upp något av det bästa här i något inlägg. Nu ska jag börja sova så att jag orkar fira jul med pappa hos farmor och farfar imorgon. För att hålla mig sysselsatt så blir jag sedan hos pappa i Borgå en natt och efter det tar jag kära kusin med i bilen och kör till Dalsbruk. Måste även försöka hitta en frissa som har öppet någonstans och tid att klippa mig så fort som möjligt. Blir just galen på mitt långa hår.
 
 
Här har ni i alla fall en av mina julklappar. Denna är från syster, haha ♥
 
Och nej, jag är inte ute och firar som alla andra ungdomar i dag fastän det är den så omtalade juldagen i Nox. Det var nog fem före att jag hoppade i bilen och for till Karis, men bestämde mig sedan för att bli hemma - och riktigt bra så eftersom mamma bjöd på både ostar och champagne. Mums. Hoppas barnen på eftis alls känner igen mig efter jullovet då jag både har ny frisyr och har ätit så himla mycket god julmat etc.. Hehe.

Pyjamasdag .

På lördag körde jag syster till Ekenäs och sedan kom flickorna till stan med mig. Vi hade en jättemysig kväll med skinka, glögg och pepparkakor. När klockan närmade sig ett började vi trots allt att sova eftersom vi ville vara pigga i Tallinn dagen där på. Söndagens resa gick hur bra som helst, med undantag då det gungade något förskräckligt på vägen till Estland.


Fina Janina ♥

Har i dag hunnit se på Barna Hedenhös (superspännande..!) och bara tagit det lugnt i min pyjamas. Grät faktist en skvätt åt gårdagens avsnitt av julkalendern, samt åt något annat fjantigt i går, men det är väl lingonveckan som är på kommande, haha. Tänker fortsätta fira jul nu i min pyjamas, kanske lacka naglarna för i morgon och mumsa lite choklad.

Allt för mycket paket .

Tänkte visa er allt gott och fint jag fick i går. Några saker kom inte med på bilden, men ni förstår att det kändes som julafton i går redan då jag fick så många paket av barnen! Mycket choklad - vilken tur att jag har en mamma och en syster som kan hjälpa till med ätandet.
 
 
"Paket är så klart inte det viktigaste med julen" osv, men det är ett jättebra sätt att komma ihåg varandra på och verkligen visa att man har tänkt på någon annan. Själv älskar jag att ge paket åt andra, men är inte så bra på att hitta något riktigt bra. Lättast är det att köpa presenter åt min syster, tror att hon kommer bli jätteglad över årets julklapp.. :)
 
Har ännu några julklappar att inhandla, så åker alldeles just iväg till något köpcenter med mamma för att få allt fixat. Ska också köpa lite mat och sådant, tjejerna kommer ju hit ikväll. Tänkte fira jul med dem nu eftersom vi sedan inte syns mera före på juldagen tidigast. Så vi ska dricka glögg, äta pepparkakor, mysa och lyssna på jullåtar. En skön nattsömn ska vi också försöka hinna med eftersom vi ska vara pigga och glada på söndag då vi åker iväg till Tallinn!

Fredag och jullov .

Jag har verkligen svårt att förstå att jag nu har jullov på riktigt! Två och en halv vecka ledigt från både skola och jobb. Lyxigt som jag har det så får jag även semesterpeng för en vecka av ledigheten.
 
Kom hem idag från jobbet med två plastpåsar fulla med julklappar. Supersnälla barn vi har där på eftis, verkligen. Slapp just och just ut genom dörren eftersom alla skulle kramas och önska god jul flera gånger om.



Fint väder och min nya blus. Önskade mig snö till julafton, men fick höra på radion igår att det inte kommer att bli så. Hur ska en julafton utan snö se ut?!

You know I wanna be the one .

Vår hund hittar alltid så konstiga ställen att sova på. Ibland hittar man honom på golvet i wc:n, ibland på soffbordet, ibland har han smugit upp i soffan där han inte får vara, ibland ligger han längst borta i köket under kylskåpet och i dag tror jag bestämt att vi fick en till julprydnad i fönstret :)




Konstigt, det känns nästan som att jag skulle ha jullov redan. Måste vara för att jag trivs så bra på jobb och för att vi pysslar julsaker, ser på julkalendern och annat skoj där. Fick faktist en julklapp i dag av en flicka på eftis, hur snällt är inte det?! Fick fin belgisk choklad samt kaffe från Sverige. Har själv handlat lite julklappar. Var i går i Östra centrum med mormor - shoppade och åt gott. Både kinesiskt och frozen yoghurt, mums. Också i dag efter jobb åkte jag in till centrum och fortsatte söka efter bra julklappar åt mina nära och kära. Tror att jag tycker om julen mer och mer för varje år..!

Paris och annat skoj .

Ååhh. Såg just nyaste avsnittet av Revenge och fy vad det var spännande. Gissa om jag blev ledsen då jag såg att nästa avsnitt kommer först den 9:e mars?! Vill veta hur det går ju! Nåväl, får se på andra serier tills dess.
 
Från en sak till en annan. Min arbetskollega på eftis jobbar även som assistent i skolan före eftis börjar och hon kommer att vara borta två veckor i januari samt två veckor i mars. Nu till det roliga; Jag kommer att få vikariera henne i skolan medan hon är borta! Känner mig jätteglad över att både hon och läraren tycker att jag skulle klara bra av det. Jag har dessutom lite fördel gentemot en helt ny vikarie då jag redan känner barnen bra osv. Visst kommer jag att måsta stiga upp tidigare på morgonen och jobba ca 10 timmar extra de veckorna, men jag ser verkligen fram emot det. Trivs så bra med barnen där och jag tycker själv att jag är riktigt bra på att hjälpa till med läxor och andra uppgifter och helt enkelt lära dem nya saker.
 
 
Exakt 9 månader sedan jag besökte Paris. En fin resa, tror att jag aldrig lade upp några bilder därifrån så här har ni i alla fall några. Fotade faktist inte något extra mycket där. Men tänk så mycket en människa hinner förändras på mindre än ett år. Jag tänker mest på mig själv nu. För 9 månader sedan var jag mera osäker på saker och ting. I dag känner jag att jag bättre vet vem jag är som person fastän jag ännu kommer att växa och mogna hela livet ut. Mitt jobb har haft en stor inverkan på mig och trots att jag inte alla gånger verkar mycket mognare utåt sett så tänker jag helt annorlunda nu gällande flera saker. Trots att jag inte ännu vet riktigt vad jag vill studera eller jobba med i framtiden så är jag på väg. Och nu får det vara slut på min halvflummiga text.
 
Huur som helst..
Ska ta itu med mina egna läxor nu och sedan blir det familjemys framför TV:n och Paradise Hotel. Har flera oöppnade luckor i mina fyra (heh..) chokladkalendrar, så får dessutom lite måndagsgodis. På tal om julkalendrar så är Sveriges jättebra som kommer på SVT. Barna Hedenhös uppfinner julen heter den. Vi ser på den i eftis och jag kom på mig själv under helgen med att längta till måndagen då jag sku få se följande avsnitt, haha.

Kepsar och glasögon .

Gårdagen var helt super. Som vanligt då när jag är med mina favoriter. Efter Mollys uppträdande i Åbo körde pappa mig till Karis där jag fick god mat hos familjen Korhonen. Vi drog oss sedan till Serendi och då vinglasen var tomma åkte vi till Ekenäs och Santa Fe. Fick köa en god stund innan vi slapp in i krogen, men det var verkligen värt väntan. Dansgolvet var fullt och när vi hade dansat bort alla vardagens bekymmer hoppade vi i en taxi och for ännu på efterfest till Karis.
 
Måendet har varit riktigt bra idag tack vare ett besök till Darin på kebab med fina Wilma, en kaffe i Serendi med flickorna och lite slöas framför ett par avsnitt av Paradise Hotel. Dessutom hade tydligen butikerna öppet i Karis idag fast det är söndag, så jag hittade en fin blus i Canny som kom med mig hem.
 
 
Söta Ruby som verkar tycka att nedre delen av soffbordet är en mjuk och bra sovplats. Själv är jag lika sömnig som vår hund. Tror att det får bli kvällsmål nu och så skutt i säng.

Perfekt kvällsmål .

Om ni inte ännu har testat på superbäret goji så tycker jag att ni borde göra det. Gojibäret har sin egen speciella smak och passar jättebra t.ex. i müsli. Själv lägger jag gojibär i min naturella yoghurt tillsammans med frukt. Så gott! Bären innehåller en massa antioxidanter och annat nyttigt, samt 500 gånger mer c-vitamin än apelsin. Det ni.
 


För det är dags för fredagsmys .

Har haft en mysig dag på alla sätt och vis! På eftis hade vi förskolans Lucia på besök (heter det i eller på eftis??). Medan vi åt lussebullar till mellanmål såg vi på svenska julkalendern och före barnen gick hem hann vi rita och färglägga änglar. Efter jobb åkte jag in till centrum för att försöka få en skymt av årets riktiga Lucia innan jag tillsammans med mamma och Molly gick och äta till vår vanliga kinesiska restaurang.
 
Hade ingen koll på vad klockan var, så när jag skulle in till Alko efter en flaska vin att dela med mamma så hade butiken redan stängt. Typiskt. Har i alla fall haft en jätteskön kväll hemma i soffan med min lilla familj och sett på film. I morgon åker vi iväg till Åbo då syster har keikka där. Eller hon ska få uppträda på Robins keikka. Tycker annors att "keikka" är ett bra ord fast det är finska. "Spelning" låter lite konstigt. Antar att man kunde använda ordet gig..
 



Vimsat runt i stan .

Lördag; Åt på Memphis med Issu, gjorde oss fina hemma hos mig före Janni kom. När flaskorna var tomma drog vi ut på stan. Mötte upp Alexandra och även ett par amerikanska flickor hängde med oss till Club Venue. Helt okej klubb, men ganska så fort for vi iväg för att fortsätta vår äventyrliga natt. Studentfester, billig cider, franskisar, dans, bad i badkar och taxi hem är allt jag tänker säga om den.
 
Söndagen var en helt perfekt krabbisdag med både kinesisk restaurang och Starbucks. Körde hem twinsen så hann mysa lite i Karis och fick även glögg på Serendi. Kom allt för sent hem på natten, men det kan man göra då man börjar jobba först klockan 12 på måndag.
 
 
Bara 8 dagar jobb och skola kvar nu innan jullovet. Tiden går så fort så fort. Kom hem idag via Kampen. Lyckades plocka med mig både två par nya skor samt nya vinterhandskar, vilket verkligen syns på kontot. Tyckte helt enkelt att jag förtjänade något extra, får se det som julklappar åt mig själv. Nu får mitt "sparande" fortsätta igen tills vi åker iväg till Tallinn!

Voitolla yöhön .

Igår var en tung och lång, men ack så rolig dag. Vår självständighetsfest på eftis gick bra trots många om och men. När jag kom hem från jobbet väntade mamma på mig med ett glas vin och en biljett till Veronica Maggios spelning här i Helsingfors den andra februari. Gissa om jag blev glad! Och detta endast för att jag på onsdag råkade nämna att jag snart borde köpa biljett till hennes keikka.
 
Så fort vi båda hade bytt om och gjort oss fina så åkte vi iväg på teater med mammas kompis. Kände flera av dem som var med i pjäsen så efter föreställningen stannade vi kvar och minglade lite. Kvällen fortsatte med en god sallad samt dricka på en italiensk restaurang vid namn Vespa mitt i centrum (riktigt bredvid Svenska teatern). Klockan var aningen för mycket då vi äntligen kom hem igen, men roligt så.
 
Idag har hela familjen Rosenström tagit det lugnt och ätit god mat självständighetsdagen till ära. Senare ska vi parkera oss framför TV:n då det är slottsbalen och finaldags i Idol. Laddar upp inför morgondagen då favoriterna kommer hit! Kanske jag till och med kör och hämtar dem så att de kommer snabbare hit haha.
 
 
 
En av mina nyaste toppar som mamma köpte åt mig från Bali. Älskar färgen.

Unelmille siivet .

Usch blä. Tung arbetsdag men som tur en mycket roligare kväll. Molly uppträdde på välgörenhetskonserten "Unelmille siivet" i Barona Arenan i Esbo. Även jag fick ett backstage-pass och fick gå omkring och smutta på lite vin bland alla artisterna. De hade lyckats få ihop ett jättebra gäng med bl.a Robin, Mikael Gabriel, Krista och flera andra kända namn. Kunde dock inte stanna där hela kvällen eftersom stackars syster är sjuk och måste hem och vila efter sitt eget uppträdande. Hon har varit sjuk i cirka en vecka nu och äter antibiotika och allt. Förstår inte hur hon orkar med alla spelningar och intervjuer hit och dit ändå! Men jag vet ju att hon är jätteduktig.
 
 
Här har ni resultatet då jag försökte mig på att göra jultårtor idag. Trött efter en lång dag så ska man nog undvika att testa på något man aldrig gjort förut. Ett par stycken blev väl helt fina, men att jo.. Ni kan själva se bilden :)
 
Onsdag i morgon och jag får igen en ny vikare då min kollega ännu är sjuk. Tredje vikarien den här veckan. Tack gode gud att det sedan är endast en vardag kvar innan helgen. Skola i morgon efter jobbet och på torsdag ska jag på teater. Som sagt så är det superskoj med program men oj vad skönt det skulle vara att få se en timme på TV i lugn och ro just nu när det är som stressigast. Har försökt se färdigt ett avsnitt av Nashville nu i tre dagar utan att lyckas. Men inte ska jag sörja över det! Istället ska jag tvätta mig och sedan njuta av de 7 timmar sömn jag hinner få.

Come on and hold me .

Hej hej hej. Dålig bloggning, men det tyder endast på att jag har haft mycket program och en massa skoj för mig. Fick kärt besök av kusin från torsdag till lördag och vi hann med en massa roligheter. Bl.a var vi med Henri och köpte nya PS4:an mitt i natten, drack ett par flaskor glögg på fredag och där emellan var vi ute på restaurang samt lite julshopping.
 
På lördag körde jag igen en gång till Raseborg för att fira Paulina och det blev en verkligt lyckad kväll! Söndag bestod som vanligt av mys hos twinsen och lite kaffedejtas innan jag körde hem tillbaks till stan i snöstormen.
 
 

På eftis har jag igen en gång fått en massa ansvar då jag är ensam med en vikarie åtminstone imorgon ännu. Ett luciatåg och en teater skall fås till stånd innan klockan 4 på torsdag då föräldrarna kommer på besök. Känner av stressen som smyger sig på, men som tur har jag inget extra i skolan eller liknande, så borde klara av veckan riktigt fint ändå. Den lediga fredagen kommer riktigt perfekt.