Klä av dig naken .

ÄNTLIGEN en sovmorgon framför mig! Börjar först klockan 1 i morgon vilket skiljer sig rätt så mycket från alla andra dagar den här veckan då jag har åkt iväg hemifrån före klockan 8. Tänker ändå försöka stiga upp i god tid så att jag hinner koka kaffe, se ett avsnitt Paradise Hotel och packa veckoslutsväskan färdig för avfärd direkt efter jobbet. Tänkte ta bilen och besöka både Karis och Hangö den här helgen.
 

Måste ta några typiska bilder på fötter i mystofflor. Fick dessa i julklapp, men om jag ska vara helt ärlig så är jag väldigt dålig på att använda innetossor. Det finns inget skönare än vanliga yllesockor! Är det kallt har jag dessutom dubbla yllesockor. Ni kan säkert se födelsemärket jag har på vänstra foten - Ska nästa torsdag till en hudspecialist som tar bort det. Läkaren som jag redan besökte sa att märket antagligen är helt ofarligt, men det är på en ganska utsatt plats där skor kan skava osv, så bäst att ta bort det hur som helst. Får inte äta omega-3 (mina kära fiskoljekapslar!) en vecka innan operationen efter som det kan leda till en rikligare blödning, så får försöka överleva utan dem. Vågar inte heller äta min älskade kokosolja..

Energi för själen eller något .

Fastnade totalt vid datorn och hinner lägga upp mina favoritlåtar för januari månad här på bloggen ännu innan jag går i säng.
 
 
Direkt från min Spotifylista. Hinner precis lyssna en gång igenom de här låtarna i bussen på väg till jobb.

Och hon förför dig igen .

Fick i dag igen hoppa in som vikarie i skolan eftersom barnens lärare är hemma och sjuk. Flera av barnen var också sjukanmälda, så hade endast 15 stycken att hålla reda på. På morgonen hade vi två timmar gymnastik vilket fick den följden att jag nu har fula blåsor på händerna av allt skridsko-knytas.. Men skoj hade vi och modersmåls- samt livsåskådningslektionen som jag fick hålla gick också fint. Allt som allt har min jobbdag blivit hela 9 timmar lång så ni kan väl förstå att jag mer än gärna stannade hemma i sängen när jag kom hem istället för att fara i väg till skolan. Kanske inte helt idealiskt att jobbet går framför studierna, men student blir jag hur som helst.
 
 
Mina nya hörlurar från Monki. Från priset 35 euro till endast 6 euro nu på rea. Fanns även helt rosa och vita så passa på ifall ni har vägarna förbi! Det är alltid bra med ett par extra hörlurar.
 
Ska nu hitta krafter att göra en uppgift i finska med och sedan sova. Härligt. En aning tyngre dag framför mig i morgon då jag ska leka lärare igen, men tänk vad skönt det sedan blir med fredag och veckoslut!

Det kan inte vara för alltid .

Måndagen är nästan över. Körde sista delen av mellanskedet i dag på morgonen och det gick finemang. Hann aldrig ansöka om nytt pass förra veckan, så det ska göras i morgon. I övrigt går allting som det ska.
 


Dagens outfit består av min nyaste topp från Gina. Härlig modell och härligt mönster. Jag älskar långärmade toppar som är lösa och sköna, men lite smalare/tajtare vid ärmarna.

 
Fast jag inte skulle behöva mera kläder för tillfället så kunde jag inte motstå att klicka hem några nya saker från Nelly i går.. Så snart kommer det en ny vårjacka, ett par skor, en topp, en t-skjorta, en långärmad och en ring på posten. Lovar att jag har shoppingstrejk nu framöver! Ingenting onödigt får köpas. Jag vill kunna använda pengarna på sommaren i stället då man kan göra roliga saker och dessutom ska jag lämna Finland för ett par veckor minst. Har så mycket idéer, planer och funderingar om resemål och äventyr så får se var jag sist och slutligen hamnar. 

Always says she loves me when we're drinking .

Är totalt utmattad efter den här veckan. I går måste jag också stiga upp tidigare än vanligt eftersom vi eftisledare hade träff, utbildningsmöte kanske man skulle kunna kalla det. Efter mötet åkte jag tillsammans med min kollega till Arabia där vi åt kinesisk buffé före jobbet började. Jo, jag vet att jag slösar mycket pengar på mat. Har nu ätit ute fyra gånger den här veckan. Men mat är gott, så det så.
 
Tog i dag med mig de barn som ville skrinna till skridskoplanen nära eftis. Allting gick bra om man inte räknar med några blåmärken och själv kom jag ännu ihåg hur man skrinner trots att det var länge sen sist. Termometern visade kring -16 då vi for i väg ut, men konstigt nog fick jag aldrig kallt om varken händer eller fötter (och då måste jag vara utan handskar och knyta ca tusen par skridskor plus mina egna).
 
 
Gårdagens nya outfit. Leggings och telefonskal från Monki för en otroligt liten peng och tröjan köpte jag i Seppälä. Mössan från Åhléns i Sverige.
 
Var allt för trött i dag för att åka med till OAJ där syster uppträder i kväll, men i morgon blir det andra takter! Nu ett avsnitt av någon bra serie och sedan tidigt tidigt i säng.

I can't remember to forget you .

Veckan rullar på som vanligt. Eller åtminstone nästan som vanligt. Fick ett samtal på lördag av läraren i skolan där jag jobbar och hon undrade om jag ville vikariera henne som lärare en dag. Så klart jag ville det! Så i går fick jag agera lärare och riktigt bra gick det. Barnen testade mig nog lite extra så som de brukar göra då inte den riktiga läraren är på plats, men med lite hjälp av min kollega fick vi allting fixat och gjort. Inte många 18-åringar som får chansen att leka lärare på riktigt och jag är tacksam över att jag får ett sådant stort förtroende.
 
I dag har jag hunnit med konstigt mycket trots att jag är snuvig och inte känner mig helt på topp. På morgonen var jag till läkaren angående ett födelsemärke på foten och ett utslag på ryggen - fick remiss till en hudspecialist som jag ska träffa om ca två veckor. Jag hade sedan passligt med tid innan jobbet började för att hinna äta kinesisk buffét i Arabia. Vardagslyxen fortsatte då mamma kom efter mig från jobbet och bjöd på Happy Meal i McDonald's. Mumsigt. Nu ska jag skicka in ett par skoluppgifter som jag har fått färdiga och sedan fortsätta läsa på Hary Potter som jag inte har hunnit med sen förra veckoslutet.
 



Bjuder på fredagens outfit.. Innan jag hoppade i min nya OnePiece det vill säga!

Modetips; Sätt på dig en långärmad under ylletröjan och vik upp nedersta delen av ärmarna ovanpå tröjan. Jättesnyggt och bekvämt. Tänker själv inhandla ett par nya långärmade i fina färger att matcha med alla mina ylletröjor här hemma. Halsduken köpte jag i Åhléns när vi var i Stockholm. Den är mörklila, fast det syns inte på bilden.

Du söker bråk, jag kräver dans .

Blev verkligen en supermysig kväll i går med bästa flickorna. I jacuzzin kom Janina på den tokiga idén att vi skulle gå ut och rulla oss i snön, så det gjorde vi. Snabbt som tusan sprang vi sedan in igen till det varma sköna vattnet!


I dag har jag fått en del av mellanskedet undan gällande körkortet och spenderat ett par timmar i Ekenäs med Issu och Paulina. Loppisrunda var vår tanke, men det slutade med storshopping i Lindex. Ett par kaffekoppar senare körde vi hem till Karis. Issus hår är nu nyfärgat och så småning om är vi färdiga för en kväll på dansgolvet. Wuppiduu.

Grönsaksgryta .

Lagade såå god mat åt mig igår. Blandade helt enkelt ihop zucchini, äggplanta, gröna bönor, champinjoner, paprika, tomat, majs, lök, chili och kryddor i lite tomatsås. Tror att jag ska kalla det för grönsaksgryta. Jag lagade senare på kvällen ihop mera så att jag kunde ta med mig det idag till jobbet. Oj vad de andra i kafferummet kommer att vara avundsjuka då det doftar så gott!


Har även lovat att bjuda eftisbarnen på glutenfritt knäckebröd i dag eftersom de så länge har undrat hur det smakar. Efter jobb åker jag hem och packar ner mina saker i bilen och kör till Karis. Myskväll, mellanskede och dans på schemat!

You got me faded, faded, faded .

Tänk att temperaturen nu har sjunkit med ca 20 grader jämfört med hur varmt det var förra veckan. Minus 14 grader ute i dag. Har ändå varit flitigt ute med eftisbarnen och deltagit i deras aktiviteter för att inte förfrysa fingrar och tår. Inte ens mina nya handskar håller värmen längre än 15 minuter om man bara står stilla. Tacka vet jag Ullmax och yllesockor.
 

Röd om kinderna efter lång utevistelse och så ser ni också lite av mina nya utehandskar med leopardmönster. Helt supersöta är dom.
 

Lagade spenatsoppa för en stund sedan med mamma och oj så gott det blev! Jag älskar spenat. Hemlagade spenatplättar är också helt ljuvligt. På tal om mat så kör jag den här veckan helt sockerfritt. Måste bara visa mig själv att jag klarar mig utan det där extra söta och så kollar jag samtidigt exakt hur sockerberoende jag är. Tycks inte vara så beroende alls fast jag är en sådan sockergris vanligtvis. De första dagarna utan socker är så klart de svåraste, men jag är inne på dag tre nu och har inga besvär alls. Bra så.

Gör som många andra ..

.. och listar upp några av veckans saker och händelser.
 
Veckans godaste:
Har svårt att välja mellan den kinesiska buffén och avokadopastan. Inte var ju milkshaken från McDonald's alldeles nyss heller fy skam.
 
Veckans konstigaste:
Egentligen har detta pågått i flera veckor redan, men jag har börjat gråta över riktigt små saker. Jag grät när pappa Hedenhös åkte ensam i väg i raketen (svenska julkalendern), jag grät då det kom ett program om en ensam hund på TV:n, jag har gråtit över familj och vänner, jag har gråtit över en uppgift i finska och jag har gråtit över att jag inte vet hur min framtid ser ut. Jag menar inte att jag har storgråtit, men några tårar har det kommit i alla fall och några minuter senare har jag varit på bra humör igen. Dessutom får jag tårar i ögonen då jag läser/ser något romantiskt eller fint. Mina hormoner kan inte riktigt vara i balans.
 
Veckans bästa köp:
Även fastän den inte har kommit hem till mig ännu så är jag ganska säker på att det är min nya One Piece! På fredagkväll skickade jag i väg min beställning. Antar att den kommer fram på torsdag eller fredag. Alla mina kompisar har nu onesies och min syster har haft en jättelänge redan, så tyckte att det helt enkelt var på tiden att jag också skaffade en. Mera om den så fort den har anlänt.
 
Veckans roligaste:
Då mamma berättade att jag med största sannolikhet får gå på Idrottsgalan om två veckor. Syster ska uppträda där och även Fredde från Solsidan kommer dit, alltså Johan Rheborg. Superkul!
 
 
Här har ni även veckans (rättare sagt veckoslutets) bästa läsning. Hela 445 sidor har jag kommit framåt fast jag ibland stannar upp för att söka upp och översätta svåra ord.
 
Det var alla "veckans" jag kom på för den här gången. Har stigit upp jättesent nu under helgen så kommer inte att somna före klockan 1 åtminstone. Ny vecka och nya tag igen. Både i jobb- och skolväg blir det en lite tyngre vecka än vanligt, men planerna lutar mot Karis på lördag så jag har något att se fram emot!

Kort hår .

Tänkte visa er hur kort jag klippte mitt hår här för ett par veckor sedan. Mycket kortare än förut är det och jag är nöjd. Visst har jag stunder då jag skulle villa ha tillbaks mitt långa hår, men för det mesta trivs jag helt utmärkt med min nya frisyr. Superskönt och man kan få det att se rätt så tufft ut med rätt styling. Fast jag är så dålig på att lägga tid på mitt hår om jag inte ska på fest, så för det mesta hänger det som det vill och hänger det fult så sätter jag fast det.
 

Så här ser jag ut efter en dag i sängen med min nylånade Harry Potter-bok på engelska och utan smink är jag då också så klart. Haha, och ja, det blev då inte alls någon bra kvalité på bilden. Men huvudsaken är att man ser hur långt mitt hår är. Några extra stora vågor i håret blev det också efter att jag hade det fast på morgonen. Färgen är till 99% min naturliga hårfärg skulle jag våga säga.

Vackert och enkelt .

Det känns så härligt när man lyckas ta den där perfekta bilden på något. I det här fallet är det syster som blev objektet på min lyckade bild. Kanske jag borde utnyttja min kreativa sida mera. Och ja, det är meningen att bilden ska vara en aning kornig. Använde vår stora systemkamera.

 
Fixade även hennes hår precis som jag ville ha det och blusen köpte jag åt henne i går. Ganska så snäll syster jag är.

X & Y .

Gav barnen i uppgift på eftis i dag att måla en fantasibild eller en dröm, sedan delade jag in dem i par och de fick tillsammans med sin kompis hitta på en saga som passade till målningarna. Bådas bilder måste komma med i sagan och det var väldigt roligt att höra vad de hade hittat på och hur de hade tänkt..! Det är otroligt givande att jobba med barn. Hade aldrig trott att jag skulle trivas så här bra med det.
 
En favoritbild på mig och syster. Äkta glädje. Den här togs just efter att Molly hade gått vidare i The Voice kids.
 
Tar det bara lugnt för stunden och blir glad varannan minut då jag kommer på att det är fredagkväll och sovmorgon i morgon. Glömmer bort det så fort liksom. På Spotify spelas Coldplays antagligen bästa skiva, X & Y från 2005, samtidigt som jag editerar några bilder jag tog på Molly tidigare. Ska visa er någon av bilderna så fort det är färdigt.
 
Avokadopasta är vad som står på menyn för i kväll. Länge sedan jag åt det senast. Kommer att bli sjukt gott!

Bakom masken .

Under min två timmar långa lunchpaus i dag gick jag till köpcentret i Arabia och åt kinesisk buffét. Med magen proppfull gick jag sen in till Seppälä där jag hittade fina vinröda leggings på -70%. Efter jobbet missade jag bussen hem så måste åka in via centrum där jag råkade shoppa lite grann innan jag fortsatte hem med spåran. Men så kan det gå då man bor i stan.
 

Nu ser jag ut så här. Lermask i ansiktet och datorn i famnen fastän den inte kom med på bild. Fredag i morgon igen och tiden går nästan lite för fort. När ska jag orka ta fram böckerna inför studentskrivningarna och när ska jag orka klicka in mig på Fronter för att se vad jag har för läxor i modda och finska den här veckan? Nej usch, ni får inte tro att jag är allt för lat. Ska faktist ta itu med något vettigt nu.

You'll be in my heart .

Jobb, skola och pizza. En vanlig onsdag med andra ord. Har sett för mycket på Breaking Bad där huvudrollen är kemilärare, så jag tror nästan att jag själv är med i serien då jag sitter där på min kemilektion, haha.
 

 
Kom också på att jag har hur mycket nya kläder som helst i skåpet, men då det är så tråkigt att fota dem så syns det sällan något fint här på bloggen. Tyvärr. Jag orkar inte heller använda mina nya fina kläder så ofta då jag mest bara är på jobb om dagarna, där efter blir det inte eller några outfit-bilder.
 
Vad tycker ni - Borde jag satsa mera på att visa kläder och outfits i bloggen? Antagligen jo.

I know if it's never coming back it has to go .

Usch så det harmar mig ännu i dag att jag inte fick se Ellie Goulding live när hon var i Finland på våren. Jag märkte allt för sent att biljetterna hade släppts och då var det helt slutsålt. Så klart. Den enda artisten jag verkligen skulle älska att se på en scen framför mig och det har jag bestämt att jag ännu måste göra en dag. Helst så fort som möjligt.
 
 
Hennes låt "Goodness Gracious" från den senaste skivan har precis kommit ut som singel. En perfekt Ellie Goulding-låt med ett perfekt upptempo och en perfekt text som är så enkel men ändå så speciell.
 
"Oh my goodness here I go again
Pulling you back to me
Pulling you back into my arms so selfishly
I don't think I understand
Cause I don't really know myself
I keep calling you up
Calling you up"

Gimme a man after midnight .

Jeees! Äntligen ett nytt avsnitt av Paradise Hotel i kväll på TV. Det har inte kommit nu under hela jullovet. Jag tycker att programmet är sjukt underhållande och alla deltagare har så roliga personligheter. Synd bara att Samir har fallit ut, han var helt klart skönaste typen.
 
De sista lediga dagarna har jag bara tagit det lugnt och försökt ladda upp inför jobb och skola. På lördag kom Wilma till stan och vi besökte naturhistoriska muséet som alltid är lika bra. Jag visade även utsikten från Torni åt henne och efter lite shopping körde jag henne hem till Karis där vi spelade Just Dance hela kvällen.
 
 
Min nya mössa från Fjällräven. Supervarm och skön. Perfekt för kalla dagar ute på eftisgården eller besök i slalombacken. Bara det skulle komma snö först så klart..
 
Vaknade först klockan 3 i dag, så har på känn att jag har en allt för kort natt framför mig. Ska nämligen infinna mig lite före 9 på jobb i morgon då mitt vikariat som skolassistent börjar. Saknar alla barnen nu efter ett allt för långt jullov!

You got me so high .

Jag är inte alls för det här med nyårslöften. Kommer aldrig på något bra löfte och tycker att det är småfånigt med löften om dieter och hälsosam livsstil. Jag menar, vill man bli hälsosammare, smalare eller starkare så kan man väl börja när som helst. Varför måste det just vara vid nyår man ändrar på sin livsstil? Dessutom är det sällan man orkar träna och äta superhälsosamt i mer än ett par månader om man inte har gjort det förut.
 
Haha, men så klart det är bra att människor vill försöka kämpa mot det bättre! Och varje liten förändring är ett steg framåt. Hur som helst har jag inga riktiga nyårslöften. Så klart jag ska bli student och så klart jag varje dag försöker vara en bättre människa liksom.. Det behöver inte bli ett nytt år för den sakens skull. Nå okej, en sak som man kanske skulle kunna se på som ett litet litet nyårslöfte är att jag ska minska på min alkoholkonsumtion. Men jag är faktist ännu 18 år ett par månader och ska leva livet till fullo, men man behöver ju inte supa sig helt full varje gång för det :)
 
 
Två nya nagellack från IsaDora i min samling som redan är alldeles för stor.

Tangle Teezer .

Har verkligen fått massor gjort idag. Jag har borstat tänderna, gått tillbaks till sängen med lite julskinka och sett på Breaking Bad. Sedan har jag gått på wc, hämtat lite mera mat och fortsatt se på Breaking Bad. Har även klarat flera nivåer i Candy Crush.

Jag har till och med fotat min nya hårborste - en Tangle Teezer med leopardmönster som jag är stormförtjust i. Den sägs vara skonsam också mot vått hår vilket är bra eftersom jag nästan alltid borstar håret rätt så fort efter att jag har tvättat det.

 
Tror att jag måste gå efter mera mat nu för att orka fortsätta se på TV. Men oroa er inte, morgondagen innehåller både en dusch och annat skoj program!
 
Update; Min syster är dock en hel del aktivare. Här har ni hennes nya singel som släpptes i dag. Själv älskar jag den.
 

And I can't slow down .

Detta har jag hunnit med sen det senaste inlägget;

♦ Firat jul med pappa hos farmor och farfar
♦ Sov hos pappa i Borgå
♦ Hittade en frissa som hade tid att klippa mitt hår kort
♦ Körde till Dalsbruk med kusin där det festades lite grann
♦ Hade Scary Movie-maraton
♦ Körde till Helsingfors och for iväg på kryssning till Stockholm med kusin, mamma och syster där vi spelade roulette, drack allt för dyrt vin, åt kinesisk mat och oxfilé. Shoppade också lite nya kläder på mellandagsrean.
♦ Körde tillbaks till Dalsbruk efter kryssningen och då var det nyårsfirande som gällde; En rätt så lugn hemmafest med fint sällskap och dricka i lagom mängder.





Igår körde jag iväg till Karis för att gå på premiären av Justin Biebers nya film med Wilma. Efter det fortsatte kvällen med kebab, spel, film och lite övernattning. Helt klart mysigaste kvällen det här jullovet :)
 
Hemma i stan igen och måste hitta på något skoj att sysselsätta mig med! Den här kvällen spenderar jag åtminstone tillsammans med datorn. Har inte varit hemma på en vecka nu ordentligt, så har inte heller hunnit läsa bloggar, se på serier och spela.